Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Säännöt

Ennen adoptointia sinun on luettava säännöt huolellisesti ja noudatettava niitä. Jos rikot sääntöjä jo ennen adoptointia, en voi enää luottaa sinuun ja adoptointi epäonnistuu lopullisesti, eikä sinulla ole adoptointimahdollisuutta enää. Jos rikot sääntöjä adoptoinnin jälkeen minä tulen ilmeisesti noutamaan koiran takaisin.

001. Luet huolellisesti koiran tiedot ja tutustut yksilöön. Valitse koira, joka on sinulle paras vaihtoehto niin luonteeltaan kuin rodultaan.

002. Jos myyt koiran eteenpäin, ilmoita minulle välittömästi koiran uusi osoite. Koiran saa myydä vapaasti ilman suostumustani, kunhan noudatat edellistä lausetta. Kerro myös uudelle omistajalle, että eteenpäin myymisestä on ilmoitettava Rilaithiin - täällä tahdotaan tietää, missä koira asustaa. Koira ei saa kadota virtuaaliavaruuteen.

003. Älä muokkaa mitään koiran tietoja. Luonnetta saa omin sanoin lisätä, mutta sitä ei saa muokata. Virallista- ja kutsumanimeä, syntymäaikaa tms. ei saa missään tapauksissa muokata.

004. Kopioi koiran uusille sivuille kaikki tiedot. Menneisyyttä ei tarvitse lisätä, mutta se olisi mieluista.

005. Adoptointipyynnössä kirjoita perään "minä todella tahtoisin tämän koiran" ilman lainausmerkkejä.

006. Adoptoimaasi koiraa kisautettaisiin mielellään edes jonkin verran. Ei kuitenkaan ole väliä, kisautetaanko sitä vain virallisella vai epävirallisella.

007. Kun koira on muuttanut teille, tulet Rilaithiin kertomaan sen sopeutumisesta ja totuttelun ensihetkistä. Adoptoimisen jälkeen sinun on muutenkin jonkin aikaa tultava kertomaan Rilaithiin, miten koira on tottunut.

008. Rilaithilla on oikeus hakea koira takaisin, mikäli näkee siihen syyn. Koiran voi myös tuoda takaisin Rilaithiin omasta tahdosta, jos se ei jostain syystä voi enää asua kennelissä.

009. Koirat myydään pääasiassa vain kenneleille.

010. Kaikkia kuvia ei ole pakollista laittaa, muttei mielellään ainoastaan yhtä. Suoralinkitys on kiellettyä!

011. Koiran tietoihin täytyy lisätä, että se on adoptoitu Rilaithista. Rilaith ei kuitenkaan ole sen entinen omistaja eikä kasvattaja, joten en pidä, jos Rilaith löytyy linkitettynä kasvattajan tai ex. omistajan kohdalta! Laitattehan siis tekstin tilalle "adoptoitu", ja sitten Rilaith linkkineen.

012. Adoptoidulla koiralla ei mielellään saa teettää pentuja, siksi ne saattaa olla steriloituja/kastroituja. Koska koiran alkuperä ei ole tiedossa, on riskialtista tehdä jälkeläisiä. Jos se kuitenkin on täysin terve ja hyväluonteinen, astutusta voi harkita ja myös ihan mielellään.

013. Koiran menehtymisestä on ilmoitettava Rilaithiin.

014. Koiralle on tehtävä uuteen kotiin omat sivut. Siellä sen tiedot ovat selkeästi ja helposti luettavissa. Sivulla ei saa olla toisten eläinten tietoja, vaan se sivu on ainoastaan pyhitetty tälle kyseiselle adoptoidulle koiralle.

015. Kun pyydät koiraa vieraskirjassa, kerro, millaiseen kenneliin se pääsee. Kerro myös koiran tulevaisuudesta, aiotaanko sitä kisautella, astuttaa yms. Kerro millainen tarjonta ja hoiva pennulle löytyy kennelistäsi.

Säännöt luettuasi ja oikean koiran valittuasi kysy adoptoinnista vieraskirjassa. Muista kertoa koiran tulevaisuudesta ja kennelistä, johon se pääsee. Kenneliisi tullaan kertomaan, mikäli koira on varattuna teille, vaiko epäonnistuiko adoptointianomuksesi. Kun olet saanut ilmoituksen, että koira on varattu sinulle ja voit hakea sen, hae se mahdollisimman nopeasti ja ilmoita koiran uusi osoite Rilaithiin.

Kuva: BenStoney, lisenssi
 

©2019 Koirakoti Rilaith - suntuubi.com